Uzun uğraşlar sonucu meydana getirdiğim eserim “Fatih’in Bilginlerle Diyalogları” sonunda raflardaki yerini aldı 🤗
Gerek Osmanlıca metinlerden gerekse İngilizce’den yaptığım çevirilerle Fâtih Sultan Mehmet’e dair Türkçe literatüre katkı sağlamaya çalıştım bu eser, sultanın entelektüel dünyasına ışık tutmayı hedefliyor.
Fatih’in bizzat diyaloglarına eğilerek “dil” dünyasına ve düşünsel uğraşlarına yakınlaşmaya çalıştığım eserde bir yandan 15. yüzyılın Felsefî - Kelâmî tartışma konuları gündeme gelirken diğer yandan mekanlar, şahıslar ve olaylar üzerinden keyifli konulara temas ediliyor.
Bu kitap niçin okunmalı?
Bu kitap hangi sorulara cevap aramıştır?
gibi soruların cevabı için bazı görseller koyuyorum
Kitabımı aşağıdaki çevirim içi sitelerden ve daha bir çok seçkin kitapçıdan sipariş edebilirsiniz;
Tatile giderken yanınıza almayı unutmayın 🤗
“Uludağ’ın Kadim Tarihi” çalışması, Uludağ üzerine şimdiye dek yapılmış en kapsamlı çalışma olmayı hedeflemiştir. Faklı dillerde yapılmış kapsamlı bir literatür çalışmasının ve saha araştırmasının mahsulü olan eser, yüksek lisans tezimin genişletilmiş halidir.
Bu çalışma Uludağ’ın Antik dönemine, Hıristiyanlık dönemine ve İslamiyet dönemine ışık tutmaya çalışarak birbirinden değerli şahıs ve mekanları konu edinmiştir.
Tapınaklardan Manastırlara, Keşişlerden dervişlere geniş bir yelpazede Uludağ kronolojisi oluşturmayı amaçlayan çalışma;
Antik dönem tanrı kültlerinden Hıristiyan ikonoklazmına ve son olarak dervişlerin ruhî tekâmül için Uludağ’ı nasıl mesken tuttuklarına tarihi kayıtlar vesilesiyle mercek tutmaktadır.
Beni ben yapan şehre bir vefa borcu ödemek niyetiyle telif ücreti talep etmeden Bursa Büyükşehir Belediyesine sunduğum eserim kar amacı da gütmediği için satış sitelerinde yer almayacaktır. ‘Bursa Müze’ yayınları arasında pek güzel görsellerle hazırlanan eserimin
PDF’ini kaptanomar.com sitemden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Çalışmanın Bursalılara ve araştırmacılara faydalı olmasını temenni ediyorum.
Sevgilerimle 🤗 Ömer Kaptan
Ücretsiz olarak indir
İlk kitabım 🤗
Bambaşka kitap projeleriyle uğraşırken ilk göz ağrım “Bursa kitabeleri” oluverdi.
Yıllardır biriktirdiğim, parçaları harfleri bir araya getirebilmek için boş zamanlarımda telefondaki görselleriyle cedelleştiğim, bazılarını bulmaca çözer gibi günlerce kafa yorarak çözümlediğim kitabeleri nihayet farklı kategorilerde bir araya getirdim.
Daha önce hiç bir yayında yer almamış kitabeleri de ihtiva eden “Bursa Kitabeleri” çalışması Bursa’da ayakta duran yapılarda bulunan tüm inşa ve onarım kitabelerini içermektedir.
Arapça olanları tercüme etmeye çalıştığım, Osmanlıca olanları ise latinize ederek ve günümüz Türkçesine aktararak ele aldığım bu çalışma kitabelerin içeriklerini ve şeklî özelliklerini incelediği gibi, üzerinde bulunduğu yapılarla ilgili de tanıtıcı bilgiler içermektedir.
Ve müjde… Beni ben yapan şehre bir vefa borcu ödemek ve araştırmacıların işini kolaylaştırmak amacıyla bu kitabın Uludağ kitabımın PDF’lerini kaptanomar.com ‘da ücretsiz bir şekilde paylaşmaya karar verdim. Hiç bir telif ücreti de almadığım bu çalışmaların yalnızca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından böylesine kaliteli bir şekilde basılmış olmasının bahtiyarlığı benim için kafidir. İstifadeli olması temennilerimle….
Ücretsiz olarak indir